Membrii formației Decapitated sunt în acest moment suspectați de comiterea infracțiunii de viol

2.960 vizualizări

Potrivit celor de la The Spokesman-Review, cei patru membri ai formației poloneze DECAPITATED (foto) sunt în acest moment acuzați de comiterea infracțiunii de viol, după ce au sechestrat o femeie în toaleta tour-bus-ului în urma susținerii unui concert în Spokane, Washington.

Potrivit actelor din dosarul instanței care urmează să stabilească starea de fapt, victima, împreună cu încă o prietenă, au fost invitate de membrii formației Decapitated în tour-bus pentru a servi câteva băuturi. Una dintre cele două femei a relatat că „s-a simțit încântată să fie în autobuz, însă la un moment dat a fost apucată de sâni de către unul dintre membri”. Atacatorul a fost mai târziu identificat ca fiind bateristul trupei, Michal Lysejko.

Aceeași femeie a declarat că „s-a simțit din ce în ce mai incomodă atunci când membrii trupei au început să vorbească între ei în limba poloneză. Vibe-ul în tour-bus s-a schimbat și membrii formației ne-au privit ca o pradă sigură”.

Relatarea continuă: „Rafal Piotrowski, solistul trupei, a început să o sărute și să îi deschidă cureaua, moment în care a început să se împotrivească. Aceasta a încercat să îl împingă pe Piotrowski, însă polonezul a apucat-o de braț și a trântit-o în fața chiuvetei din toaletă”. Potrivit documentelor instanței, „victima a văzut în oglinda din toaletă cu ajutorul colțului ochiului cum fiecare membru din formație a violat-o, pe rând”.

Violul a fost raportat atunci când respectiva victimă a primit un apel din partea unui prieten, care a fost oprit în altă parte a orașului de către autorități, fiind suspectat de conducere sub influența alcoolului. Victima a fost transportată la spital, unde a fost examinată pentru asalt, și s-a determinat faptul că prezintă mai multe vânătăi în zona brațelor datorate constrângerii și julituri în zona genunchilor. De asemenea, potrivit femeii, „și-a lovit unul dintre pumni pe perete pentru a-și distrage atenția de la infracțiunea care avea loc”.

Întrebat de ofițerii din cadrul Los Angeles County Sheriff’s Office despre aceste evenimente, bateristul Michal Lysejko a refuzat să facă vreun comentariu până nu va fi asistat de un translator, încât nu le-a cunoscut pe respectivele femei. Chitaristul Waclaw Kieltyka a mărturisit detectivilor că i-a văzut pe Piotrowski și pe basistul Hubert Wiecek angajați într-un raport sexual cu o femeie în toaletă. El a admis că „în autobuz avea loc o petrecere și că femeile respective erau prezente”. Tot el a povestit că a stat pe o canapea și nu văzut exact ceea ce s-a întâmplat. Polonezul a cerut apoi un translator, refuzând să mai ofere vreo declarație pentru a nu relata greșit evenimentele. A mai adăugat că „nimeni nu a fost forțat să între în autobuz și că nu își mai amintește exact evenimentele petrecute”.

Kieltyka a fost de acord să ofere mostre ADN pentru a se aduna probe, în timp ce Piotrowski și Wiecek au refuzat să realizeze acest lucru. Steve Graham, avocatul angajat de către inculpați, a declarat că „membrii formației se vor lupta pentru a contracara orice acuzație adusă împotriva lor” și că este sigur că cealaltă versiune a poveștii va fi auzită.

Decapitated se afla în turneu în America de Nord pentru a promova cel mai nou album, „Anticult”, care a fost lansat în data de 7 iulie 2017, via Nuclear Blast Records. Trupele care mai participau în turneu sunt Thy Art Is Murder, Fallujah și Ghost Bath. Managementul polonezilor nu a oferit publicului până în acest moment un comunicat legat de situația ivită.

Potrivit legii române, violul este pedepsit în forma de bază cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Violul comis de două sau mai multe persoane împreună este pedepsit cu închisoare de la 5 la 12 ani și interzicerea unor drepturi.

CITEȘTE ȘI: Membrii Decapitated au fost arestați pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*