Motorama, The Amsterdams/04.12.2014, Club Control, Bucuresti

225 vizualizări

In ciuda vremii mai mult decat neprietenoase, care a decis, la inceput de decembrie, sa se arate rece, umeda si lipsita de orice fel de carisma, cam ca vampirii din „Saga Amurg”, Clubul Control, din Bucuresti, s-a dovedit a fi neincapator pentru fanii The Amsterdams si Motorama, hotarati sa ia parte la show-ul celor doua formatii.

Neinfricati si deloc descurajati de conditiile meteo capricioase, fanii s-au strans in numar mare, umpland locatia, atat concret, in ceea ce priveste spatiul, cat si „atmosferic”, cu buna-dispozitia lor si determinarea de a-si arata dragostea fata de artisti.

The Amsterdams au inceput show-ul in jurul orei 22:00, intrand pe scena in stilul lor proaspat si energic, decisi sa faca un spectacol de zile mari si sa arate ca sunt cel putin la fel de buni ca orice grup international care activeaza in acest minunat secol XXI.

Tinem sa punem accentul pe ideea de „energie”, deoarece formatia bucuresteana a fost intr-o forma de zile mari, antrenand publicul cu ajutorul miscarii scenice si a dansului, la care s-au dedat aproape toti componentii. Melodiile s-au desfasurat intr-o curgere rapida, fara foarte mult „spatiu” intre ele, asa incat publicul nu prea a avut ragaz.

S-au auzit piese ca  „Apologies”, „Part of It”, „Telescope”, „Coalmine”, „Island of Love”, „Where To Go”, „You Make My Son Grow”, „Twin Song” si „Sunology” (multumim Raluca Bicu pentru setlist si nu numai). Ultima piesa, „Sunology”, a avut parte de o receptie exceptionala, evidenta din reactia entuziasta a publicului, care nu a ezitat sa intampine hitul cu versul cu dublu-inteles: „Hello beaches”!  

Recitalul The Amsterdams a reprezentat un succes si a contribuit la crearea unei atmosfere deosebite, reveland, astfel, puterea uriasa pe care o are aceasta formatie asupra auditoriului. Efectiv nu poti pleca prost-dispus sau blazat de la un concert The Amsterdams.

Mai potoliti si minimalisti, rusii de la Motorama au inceput spectacolul putin dupa ora 23:00, scotand la iveala o alta latura a muzicii indie. Exponenti ai unui post-punk eclectic, cu influente din zona Joy Division si Interpol, dar mult domolit, atat ca act scenic, cat si ca sonoritati, Motorama au aratat ca economia de mijloace, in bun stil postmodern, te poate duce departe.

Componistic, melodiile grupului nu variaza prea mult, inscriindu-se intr-un tipar previzibil, frant, pe alocuri, de interventia mai creativa a sintetizatorului. Cu toate ca nu se poate vorbi despre o efervescenta a cantecelor, acestea suna foarte bine – calitatea sound-ului fiind impecabila. Astfel, desi formatia nu poate fi numita un guru al experimentalismului, ea straluceste prin „curatenia” si profesionalismul show-ului live.

S-au auzit melodii ca „Normandy”, „Dispersed Energy”, „Eyes”, „Ghost”, „Empty Bed”, „Special Day”, „Alps” si altele iar publicul a fost foarte receptiv la acest gen de muzica, avand momente de euforie, in care fanii se manifestau cat se poate de vocal. Acest lucru ne bucura deoarece auditoriul autohton este destul de reticent in a-si arata sentimentele, asa incat orice abatere de la standardul sobrietatii este bine-venita.

Dupa un bis indelung cerut, rusii si-au luat ramas bun de la publicul din Romania, fericiti ca au gasit pe meleagurile noastre un teren fertil, in care samanta Motorama se poate dezvolta si creste fara oprelisti.

Concertul The Amsterdams si Motorama a fost inca o reusita, semnata Club Control si asteptam cu nerabdare urmatoarele evenimente!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*