Petiție pentru nominalizarea trupei Orphaned Land la Premiul Nobel pentru Pace 2018

739 vizualizări

Fanii trupei ORPHANED LAND au inițiat o petiție pentru nominalizarea trupei la prestigiosul Premiu Nobel pentru Pace, motivând că muzica formației israeliene a reușit să unească lumi diferite în contextul unei relații deteriorate între țările arabe și musulmane. Petiția este, însă, o versiune reînnoită a aceea pe care fanii au inițiat-o în 2012 în încercarea de a ajuta la nominalizarea trupei la Premiul Nobel pentru Pace 2013.

Astfel, conform www.gopetition.com, inițiatorii acestei petiții spun că Orphaned Land a încurajat întotdeauna colaborarea dintre artiștii musulmani și arabi, vorbind adesea despre puterea muzicii și oferind fanilor din Orientul Mijlociu și America de Nord posibilitatea de a descărca gratuit ultimul lor album.

Trupa israeliană Orphaned Land are fani din Turcia, Siria, Iran, Palestina, Libia, Maroc, Dubai, Yemen și Israel, iar printre alte contribuții notabile pe care fanii le-au amintit se numără:

  • nominalizarea la premiul pentru pace din partea Istanbul Commerce University pentru contribuția în cultivarea unei prietenii între musulmani și evrei în Orientul Mijlociu
  • premiul The Friendship and Peace Award (2012) din partea Dr. Huseyin Tugcu în urma ajutorului dat prin donarea tuturor banilor încasați din câteva concerte în Turcia pentru victimele cutremului din provincia turcă Van
  • premiul pentru Pace și prietenie din partea Bulent Tanik (primar din Cankaya)

Până acum au fost strânse peste 4400 de semnături, iar dacă doriți să semnați, o puteți face aici.

Orphaned Land va porni, în perioada următoare, într-un turneu de promovare pentru următorului album. Acesta se va intitula „Unsung Prophets and Dead Messiahs” și va fi lansat în scurt timp.

foto: https://www.facebook.com/OrphanedLandOfficial/


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*