Saraci lipiti! Rockeri care au ramas faliti

240 vizualizări

Este foarte rau sa nu ai bani dar e si mai rau cand ai si, dupa aceea…ramai fara!

Da, poate suna trivial ceea ce am scris mai sus, dar, chiar si asa, este cat se poate de adevarat, mai ales in cazul acestor muzicieni rock care au urcat pe culmile succesului, dupa care au picat in putul uitarii.

Artistii de mai jos au ajuns sa aiba foarte multi bani, dar, la ceva timp, pur si simplu au ramas faliti.

Aflati despre cine este vorba.

Courtney Love

Muziciana s-a plans ca i-a fost furata suma de 530 de milioane de dolari din averea lasata de sotul ei, Kurt Cobain, care nu a apucat sa se bucure de niciun sfant. Se pare ca rudele muzicianului au castigat procese peste procese si au „dezbracat-o” pe Courtney de avutia sa. Artista a ajuns atat de disperata incat a imprumutat 2,5 milioane de dolari de la fiica sa, Frances Bean Cobain.

Roky Erickson

Muzicianul de la 13th Floor Elevators a petrecut ceva timp intr-o institutie pentru boli mentale unde a fost supus terapiei cu…electrosocuri. In tot acest timp, familia sa i-a tocat marunt averea, ceea ce a facut ca Roky sa iasa din spital vindecat, dar sarac lipit. De atunci, muzicianul se straduieste sa revina pe linia de plutire, mai ales ca s-a reapucat de cantat pentru a-si putea plati facturile.

Leonard Cohen

Cazul lui Cohen, un artist de exceptie, este foarte trist. Kelley Lynch, contabila acestuia, i-a furat o multime de bani pe care a refuzat sa ii dea inapoi. Asta l-a determinat pe artist sa isi reia cariera dupa ce intentionase sa se retraga. In 2004, curtea a decis ca Kelley Lynch trebuie sa ii returneze lui Cohen suma de 10 milioane de dolari, ceea ce aceasta nu a facut, determinandu-l pe muzician sa plece din nou la drum, dupa 20 de ani de odihna. La varsta de 78 de ani, artistul inca mai presteaza – de nevoie, ca de buna-voie!

Goo Goo Dolls

Toata lumea ii cunoaste pe autorii piesei mult iubite de femei, dar detestate de barbati, „Iris”. Warner Brothers i-a tras in piept cu mare arta pe trupeti, care si-au recuperat fondurile doar de curand, dupa ce au fost obligati sa respecte dorintele casei de discuri timp de ani de zile, sub amenintarea ca vor fi dati in judecata daca nu o fac. Abia de curand si-au recuperat baietii banii.

Pete Doherty

Muzicianul a ajuns atat de jos incat traia intr-un apartament aflat la subsolul unei cladiri si abia avea bani sa-si plateasca chiria, totul din cauza dependentei sale de droguri care a facut ca el sa fie azvarlit din proiectele sale muzicale. Dupa reformarea grupului The Libertines, stimulata de faptul ca Doherty si-a bagat mintile in cap si a incetat sa mai bea si sa mai consume droguri (excesiv), problemele financiare ale muzicianului au incetat…pentru o perioada de timp.

Cat Power

Performera a ramas falita dupa crearea ultimului ei disc, „Sun”, lansat vara trecuta. Muziciana a trecut printr-o depresie si a fost nevoita sa imprumute bani pentru a putea termina materialul.

Meat Loaf

Desi discul sau „Bat Out Of Hell” este unul dintre cele mai bine vandute materiale ale tuturor timpurilor, ceva s-a intamplat de-a lungul timpului cu artistul, care a cazut din gratiile fanilor sai si a ajuns complet falit.  El si-a pierdut vocea in incercarea de a recrea succesul „BOH”, dar si-a revenit in 1993 cu hitul „I Would Do Anything For Love”, care a ajuns pe locul intai in 28 de tari!

Ted Nugent

Managerii lui Ted, unul dintre cei mai iubiti rockeri americani si adeptul unui stil de viata curat, s-a trezit falit din cauza managerilor sai, care au investit banii artistului prost si l-au lasat pe acesta in faliment in anii 80. Acum, din fericire, muzicianul si-a revenit.

David Crosby

Bun prieten cu Neil Young si un artist apreciat pentru calitatile sale de producator, David Crosby a cazut prada dependentei de cocaina si a ajuns la fund in 1985. Dupa aceea, cariera sa a continuat sa se deteriorizeze.

Dee Snider

Solistul trupei Twisted Sister, care a ramas in istoria hair-metalului, a declarat falimentul in 1990 si a ramas fara niciun sfant. Cu multa munca, Dee s-a reabilitat si a ajuns sa aiba aparitii TV si sa compuna pentru alti artisti, printre care si Celine Dion (The Magic of Christmas Day).

Mick Fleetwood

Desi banii castigati cu discul „Rumours” ar fi trebuit sa-l tina toata viata, muzicianul a facut greseala de a cumpara foarte multa proprietate si a cheltui restul pe cocaina. Potrivit propriilor sale estimari, consumul de droguri l-a costat in jur de 8 milioane de dolari. Partea buna este ca, dupa ce practic s-a vazut in strada, Mick si-a revenit si s-a curatat de tot in anul 1991.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*