Solstafir și Arcturus confirmați pentru Rockstadt Extreme Fest 2017

824 vizualizări

SOLSTAFIR şi ARCTURUS sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, ediţie ce va avea loc în perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetăţii Râşnov.

Mai mult, ediţia din acest an va adună un număr de peste 50 de formaţii în ce va fi cea mai grandioasă ediţie de până acum. Pentru prima dată în istoria de 5 ani, Rockstadt Extreme Fest va avea patru headlineri, împărţiţi pe fiecare din cele patru zile ale festivalului, fiind pentru prima dată când prima zi a festivalului va avea parte de concerte pe ambele scene.

Solstafir nu este oricare altă trupa. Noul album Berdreyminn – ce va fi lansat în dată de 26 mai şi promovat în cadrul festivalului – este o confirmare a acestui lucru. Cum titlul poate fi tradus drept ‘visător‘, ce defineşte un ‘profet vizionar’, astfel este şi esenţă Solstafir, aceşti patru islandezi a căror evoluţie este din ce în ce mai impresionantă. Formaţia continuă abordeze teme psihedelice, influenţe classic rock şi hard rock, dar în acelaşi timp rămâne fidelă nucleului metal abordat în toţi aceşti ani. Însă Solstafir seconcentrează pe emoţie şi nu stil. Influenţele sunt adunate şi exprimate. Melancolie, singurătate, furie, bucurie, durere şi plăcere, toate aceste stări se reflectă atât în noul album cât şi interpretarea live.

După ce în 2016 au cântat împreună cu Mayhem şi Borknagar, Hellhammer şi ICS Vortex revin la Rockstadt Extreme Fest cu unul din cele mai apreciate şi inovative formaţii din scenă black metal şi a abordării avant-garde, ARCTURUS.

Lansaţi oficial în 1990, ARCTURUS se poate mândri cu ce este considerat unul din cele mai inovative albume black metal din istorie, Aspera Hiems Symfonia, lansat în 1995, un mix între clasicul black metal norvegian, melodii clasice cât şi o ‘stare’ tipic nordică rafinată, la fel cum şi versurile se concentrează asupra temelor anotimpului iernii cât şi a nopţii.

A urmat un alt album legendar, La Masquerade Infernale, lansat în 1997, un stil teatral, apropiat de conceptul carnavalului cu un stil muzical construit în jurul clapelor lui Sverd şi consolidat de talentul vocal a lui Garm (Ulver). Alte materiale au urmat, în timp ce Garm a fost înlocuit de ICS Vortex, în final trupa oprind activitatea în 2007, doar pentru a se reuni în 2011. Un nou album, Arcturian, a fost lansat în 2015 iar un lucru este cert. ARCTURUS live este cu siguranţă mai mult decât un simplu concert.

Până în acest moment au fost confirmaţi: Opeth, Kreator, Carcass, Annihilator, Solstafir, Arcturus, Korpiklaani, Alestorm, Napalm Death, Nile, August Burns Red, Suffocation, Leprous, Fit For An Autopsy, Wolfheart, Napoleon, Jucifer, Last Hope, Give Em Blood, Power Trip, Indian Fall, Diamonds Are Forever, IXXI, Anime Torment, Angrepp, Zombie Attack, Necrovile, Crimena, Teethgrinder, Taine, Grimegod, Allochiria, Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut, Kultika şi Blacksheep.

Abonamentele sunt disponibile în reţea naţională şi internaţională, lista pentru etapele de presale până în august 2017 fiind disponibilă mai jos.

270 lei = 2.02 – 09.07.2017
300 lei = 10.07.2017 şi pe toată durata festivalului

Biletele pot fi găsite pe site-ul oficial, www.rockstadtextremefest.ro cât şi în punctele de vânzare deja cunoscute: reţeaua de bilete Eventim, MyTicket şi Bilete.ro. Pentru achiziţiaîn sistem internaţional, biletele pot fi achiziţionate de pe pagină oficială a festivalului. La fel şi precedentele ediţii, NU vor există bilete pe zile , ci doar abonamente ce asigura accesul în toate cele patru zile ale festivalului.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*