SONOR presents Street Delivery Nights/ 12-13 iunie 2015, Arenele Romane, București

121 vizualizări

Zilele de 12 – 13 iunie 2015 au marcat evenimentul „Street Delivery Nights by SONOR”, spectacol ce a făcut parte din conceptul mai vast Street Delivery, care s-a desfășurat anul acesta în mai multe orașe din România.

Dacă pe strada Arthur Verona din București, oamenii s-au bucurat de expoziții, happening-uri și show-uri live, la Arenele Romane în centrul atenției au fost concertele unora dintre cei mai în vogă artiști alternativi ai momentului.

Astfel, în data de 12 iunie au urcat pe scenă Kumm, Byron și Robin and the Backstabbers. Ziua următoare, line-up-ul a constat în 4 act-uri – Sophisticated Lemons, Urma, Alexandrina și Les Elephants Bizarres. Trupele au început să cânte în jurul orei 22:30 iar evenimentul s-a încheiat aproape de dimineață, cam pe la ora 3.

Primul lucru care merită punctat este sonorizarea foarte bună. Rareori s-a auzit un sunet atât de profesionist realizat la Arenele Romane. Formațiile s-au bucurat de un sound excepțional și au putut să prezinte publicului un show la cele mai înalte standarde. Organizarea, de asemenea, a fost bună. Nu s-a stat la coadă la jetoane sau la standuri iar accesul s-a făcut foarte lejer.

Singurul reproș care ar putea fi făcut este subiectiv și trebuie privit ca atare. Deși Alexandrina este o artistă desăvârșită, prezența ei într-un line-up axat mai mult pe rock alternativ nu a fost cea mai fericită alegere și asta pentru că show-ul oferit de muziciană este unul melancolic, care, deși câștigă la capitolul sentiment, nu dă publicului energie, solicitându-l mult din punct de vedere emoțional. Cu toate acestea, suntem siguri că fanii artistei au fost fericiți că se pot întâlni cu ea și într-un alt decor decât acela de club.

Ziua de 12 iunie a fost electrizantă, prezentând oamenilor un spectacol de zile mari realizat de formația Kumm, care a dat tot ce a avut mai bun, realizând un concert senzațional. Din păcate pentru fanii grupului, muzicienii au anunțat că toboșarul John Ciurea va părăsi România, retrăgându-se astfel din grup. Îi urăm pe această cale multă baftă lui John.

Un moment special a fost alăturarea lui Dan Byron la line-up-ul Kumm. Solistul a cântat câteva dintre cele mai iubite melodii ale formației, inclusiv hit-ul „1000 de chipuri”, pe ale cărui acorduri publicul efectiv s-a dezlănțuit.

A urmat chiar Byron care a prezentat un spectacol în stilul deja consacrat: serios, profesionist și încărcat de ear-candy. Trupa a cântat o melodie de pe viitorul disc și trebuie remarcat că aceasta este într-un stil puțin diferit de cel cu care ne-a obișnuit Byron. Mai catchy, mai antrenantă, cu un refren contagios, fără a pierde din consistența componistică, melodia va deveni clar o favorită în rândul fanilor. În momentul de față, grupul se află la Dublin unde înregistrează viitorul disc.

Robin and the Backstabbers au încheiat seara într-ul stil grandios, alegând un setlist bogat în hituri. S-au auzit mai puține melodii de pe noul album, dar au putut fi ascultate piesele care au impus trupa drept una dintre cele mai reprezentative de pe scena rock locală. Nu s-a auzit cover-ul „Cristina” care, deși a fost cerut de public, nu a fost interpretat. În schimb, auditoriul s-a putut bucura de „Muzică în cântece”, „Sat după sat”, „SPNZRTR” și alte piese ce au făcut senzație.

În data de 13 iunie, party-ul a luat-o de la capăt cu Sophisticated Lemons care au dat startul serii într-un stil energic și antrenant. Brand-ul de indie-alternative profesat de băieți are zvâc și dramă, două elemente care, împreună, creează o atmosferă dinamitardă, cu dans, feeling și demență. Cu alte cuvinte – ne-a plăcut iar melodia „Rabbit Hole” ne-a rămas lipită de timpane.

A sosit rândul trupei Urma care a creat un spectacol variat, interpretând atât melodii bluesy, delicioase, cât și piese mai triste, precum devastatoarea „Cine iubește și lasă”, una dintre favoritele fanilor. Nu a lipsit nici imnul melancolic suprem, „Buy me with a coffee”. Concertul s-a prelungit la cererea fanilor care nu au lăsat trupa să plece de pe scenă.  

Din acest motiv, Alexandrina a urcat pe scenă destul de târziu, după ora 1. Artista este o artizană a suferinței din dragoste, ale cărei stihii sunt invocate fără milă prin melodii intense, ce respiră durere pe note. Nu exagerăm când spunem că jumătate din public plângea, în timp ce o parte semnificativă era ocupată să înghită pe nerăsuflate licori făurite de Bacchus și acoliții acestuia. Evident că nu este un lucru rău ca un artist să scoată la iveală asemenea sentimente însă pentru o seară de sâmbătă, în general destinată dansului și distracției, parcă altceva ar fi mers mai bine, deși repetăm – este o părere subiectivă.

Muziciana a părăsit scena fără să-și anunțe colegii de breaslă – Elefanții Bizari – care erau următorii din line-up, fapt care a creat confuzie în rândul oamenilor. Din cauza orei târzii, multă lume a crezut că spectacolul s-a terminat, motiv pentru care a părăsit Arenele Romane. Exodul s-a oprit când un membru al formației Les Elephants Bizarres a luat microfonul și a informat că grupul va cânta.

Concertul oferit de băieți a fost unul puternic, ca de obicei și, în ciuda orei neprietenoase cu somnoroșii, publicul a dansat și s-a simțit excepțional. Setlistul Elefanților a conținut cele mai catchy melodii – „Hello (Says The Devil)”, „Necunoscut”, „In culori”, „Nu ma opri” și alte hituri, precum și câteva cântece noi, ca „Girls Gone Wild”.

Epuizați dar fericiți peste măsură, oamenii au plecat spre casele lor aproape de orele dimineții, bucuroși că au luat parte la un show bogat. Așteptăm edițiile următoare ale evenimentului și îi felicităm pe cei de la SONOR pentru inițiativă.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*