THANK YOU VERY …CLUTCH !

421 vizualizări

STOCKHOLM, ANNEXET, 30.11.2018

Marturisesc ca de Clutch am auzit in treacat anul trecut, iar anul acesta am descoperit ca sint in turneu european si am zis sa ascult si eu cite ceva mai ales ca erau referinte cum ca au fost inspirati printre altii si de Black Sabbath.

Intimplarea a facut ca ei sa concerteze in Stockholm cind eram pe acolo cu alte treburi, adica The Flower Kings si Spock’s Beard, asa ca iata-ne la Annexet, o sala foarte moderna, mochetata, care poate gazdui orice fel de evenimente.

In deschidere am urmarit doua trupe cu format similar chitara/voce plus baterie. Intai au urcat pe scena francezii de la INSPECTOR CLUZO, apoi germanii de la THE PICTURE BOOKS. Daca primii au cintat degajat si cu umor, ceilalti au fost dezlantuiti si apasatori, iar tobarul batea ca la sclavi in citeva elemente de baterie. Am aflat ca ambele trupe au deja 10 ani de activitate si ca se plimba prin lume impartind muzica si mesaje de prietenie si solidaritate. Cu Fynn Claus, chitaristul de la The Picturebooks chiar am stat de vorba dupa concert si mi-a spus ca ar vrea sa cinte si la noi. Nu vreau sa va povestesc ce au cintat, mi-e greu sa ii incadrez undeva, dar merita sa ii explorati.

Intre timp de la citeva sute de spectatori, la CLUTCH sala s-a umplut si am estimat peste 3500 de fani, ceea ce pentru mine a fost un mic soc si chiar si pentru ei, caci spunea vocalistul Neil Fallon “am venit la prinz la probe si cind am vazut ce mare este sala am fost siguri ca am gresit locatia”. Uitindu-ma acum peste turneul lor european vad o serie de concerte “sold-out”. In afara de numarul neasteptat de mare de spectatori m-a surprins si media de virsta destul de ridicata, mult peste 40 de ani.

Ca organizare,biletul a fost undeva pe la 35 euro, partea de “golden circle” era in spate, unde cei privilegiati aveau mese inalte sa isi poata pune paharele de bere(bere suedeza de 3.5 %), standurile de “merch” foarte bogate si lume dispusa sa cumpere tricouri sau cd-uri. In rest sunet foarte bun si o locatia cum multi organizatori si-ar dori.


Despre recital va pot spune ca a fost foarte bun, aproape perfect tehnic, fiecare si-a jucat rolul, iar vocalistul s-a dovedit un foarte bun frontman. Si mi-a placut ca la un moment dat au amintit de Black Sabbath si de influenta lor, care chiar se simte. In unele piese am revazut insa inceputurile ZZ Top, in altele un hard rock exploziv, chiar agresiv si apasator pe alocuri. Au cintat cam 90 minute, majoritatea pieselor fiind de pe noul album “Book of bad decisions” editat si in varianta format carte cu fotografii si autografe intr-o eleganta tinuta grafica.

O trupa care chiar merita urmarita, mai ales ca au foarte multe albume.

Credit Foto: Tolea Postovei

 

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*