Therion – înregistrările noului album se apropie de final

1.053 vizualizări

Formația suedeză THERION (foto) a anunțat că noul album este „pe drum”, după o pauză lungă de aproape cinci ani de la apariția precedentului material intitulat „Les Fleurs Du Mal”.

La finalul săptămânii trecute formația, condusă de chitaristul Christofer Johnsson, a finalizat înregistrările în Moscova pentru părțile corale și a publicat pe site-ul oficial câteva fotografii, pe care le puteți găsi mai jos. Totodată, în aceeași postare, leaderul formației a menționat că ultimele voci pentru „opera rock” au fost înregistrate; efortul a fost imens, căci noul album va conține 29 de roluri diferite pentru soliști. În paralel cu sesiunile de înregistrate, Therion pregătește un nou turneu european, iar datele acestuia vor fi anunțate în curând.

Opera rock – noul proiect al formației Therion

La finalul anului 2013, Christofer Johnsson anunța că „viitoarea operă rock va veni în curând” și a oferit mai multe detalii legate de conceptul din spatele său: „Aceasta vă va prezenta ascensiunea și decăderea Antihristului și va fi inspirată parțial de lucrarea lui Vladimir Soloviev, „Poveste despre Antihrist”. Am încercat să compun o operă normală de câțiva ani bazată pe aceeași tematică, dar care în acest moment este trecută prin procesul „therionian” pentru a putea fi încadrată în structuri muzicale. Nu avem un nume concret pentru ea, dar momentat o putem denumi „Antichrist Superstar”.

„Înainte de vă da cu părerea, imaginați-vă întâi un film care urmează să fie turnat, însă are nevoie de coloană sonoră. Au nevoie de o piesă death metal pentru o scenă, o baladă pentru altă scenă și o melodie heavy metal pentru cea de a treia scenă. Sunteți întrebați dacă aceste piese își găsesc cumva rostul. Producătorul dorește să afle dacă fiecare în parte este bună sau nu, nu îi pasă ce fel de gen a fost preluat. Dacă un film are nevoie de o baladă într-un anumit moment, cu siguranță va fi compusă una singulară. Aceeași poveste se aplică și opiniilor legate de opera ce trebuie prestată în timpul unui turneu. Ea trebuie să conțină diferite genuri atunci când diferite lucruri se desfășoară pe scenă. Ar fi incredibil dacă oamenii și-ar da silința să își folosească imaginația puțin mai mult pentru a vedea cum trei părți vor suna mai târziu cu mai mulți soliști și orchestră reală”. 

Problemele medicale prevesteau sfârșitul Therion

La începutul acestui an, Christofer anunța că suferă de o hernie de disc și că se lua în considerare faptul că formația să nu mai cânte vreodată: „Acum două săptămâni am început să simt dureri imense în brațe, umeri și spate. Durea și mai tare dacă mă așezam pe spate și devenea oribil pe zi ce trece. La un moment dat nu puteam să mai dorm în pat și trebuia să mă mut pe o canapea. Investigațiile în Suedia nu au funcționat, acest lucru fiind datorat de creșterea masivă a populație, iar infrastructura medicală a început să îmbătrânească. A fost nevoie de alte opt zile pentru a ajunge la un fizioterapeut care a reușit să își dea seama de ce sufăr”.

Tot acesta a adăugat: „Pe scurt, două discuri de la nivelul gâtului nu sunt la locul lor din cauza faptului că am făcut headbanging mult prea mult timp și pentru că am stat prea mult în fața computerului la birou și în studio (…) O operație la gât are și riscurile sale și sunt șanse ca eu să nu mai cânt niciodată. Pentru a trata problema fără operație înseamnă multă durere și ar fi necesare patru sau cinci luni de recuperare, în cel mai bun caz, dar acest remediu sper că va merge. Specialiștii care m-au consultat că ar fi cea mai bună soluție. Sunt șanse ca prestația live de la 70.000 Tons Of Metal să fie ultimul meu show, dacă ajung în sala de operații”.

Totuși, la începutul lunii mai, artistul se pare că și-a revenit parțial și declara că situația sa s-a îmbunătățit. „Trebuie să evit să mai fac headbanging și să mai car lucruri grele pentru totdeauna, dar acest aspect este unul minor în condițiile în care la un moment dat nu puteam să îmi folosesc brațul drept sau să mănânc normal. Capacitatea mea de a cânta pe scaun s-a întors în proporție de 90%. Mă simt capabil să mă întorc la festivalurile plănuite în vară. Deocamdată voi evita să fac vreo operație”.

Busy times in Russia – Recording choirs for the Rock Opera! #therion #therionband #rockopera

A post shared by Therion (@therionband) on

Sursă text & foto: www.metalstorm.net/ http://www.megatherion.com


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*