Trofeul Club A in etapa a IX-a. Afla cine canta

367 vizualizări

Marti, 27 august, de la ora 19:30, ne reintalnim pentru inca o seara de concurs din cadrul celei de a doua editii a Trofeului Club A – Avanpost Rock. Trei noi trupe vor intra in competitie: Directory, Secret Society si Ten Times Treason. Invitatii speciali ai serii sunt cei de la Wilder.

Intrarea este libera!

Despre cei de la Wilder trebuie spus ca s-au prezentat deja in concurs, pe data de 14 mai, momentan ocupand pozitia a 3-a in clasament. Ei au impresionat prin profesionalism, prin incisivitate si prin abilitatea de a comunica cu publicul. Din aceste motive i-am invitat sa sustina un recital in afara concursului, cu o durata mai mare.

Trupa s-a infiintat in 2011, in acel moment componentii avand intre 16 si 18 ani. Dupa o perioada initiala de cover-uri, s-a trecut la un repertoriu propriu care a progresat foarte rapid. In timp ce formatia se afla in plina ascensiune, bateristul Rares Bratu s-a imbolnavit grav si a suferit o interventie chirurgicala pe creier.

Wilder a ramas departe de scena pentru o vreme, dar a continuat sa repete cu un nou baterist, Teodor Ciobanu. Revenirea s-a produs chiar cu prilejul recitalului din mai, de la Trofeul Club A. Asa cum s-a vazut si atunci, Rares a ramas aproape de colegii sai din Wilder, ramanand in continuare membru al trupei, chiar daca pentru moment nu se mai afla pe scaunul din spatele kit-ului de tobe.

In perioada 1-3 august 2013, Wilder a reprezentat Romania la festivalul Imagine, desfasurat in Norvegia, la Kristiansand, dupa ce anul trecut castigase preselectia nationala. Proaspat reveniti dupa experienta norvegiana, cei de la Wilder se pregatesc de o noua intalnire cu fanii de acasa, pe scena legendara din
Club A. 

Componenta Wilder:
Elvis Silitra (solist vocal)
Andrei Oncica (chitara)
Radu Scortescu (chitara)
Alexandru Apostu (bass)
Teodor Ciobanu (tobe)
Facebook-ul trupei

Acum cateva detalii despre formatiile ce se pregatesc sa intre in concurs.

Directory canta din 2011 si isi defineste stilul ca “rock’n’reggae”. Formatia a participat si la prima editie a Trofeului Club A, ajungand pana in semifinale. Directory s-a prezentat si la concursul Ageless Underground 2012, unde a obtinut prima pozitie. Acestora li se adauga si calificarea la finala romaneasca a Global Battle of the Bands 2013. Intre timp, Directory a devenit trupa rezidenta in Music Club, avand un repertoriu bogat de cover-uri. La Trofeul Club A accentul se pune pe originalitate, asa ca membrii formatiei vor avea prilejul sa demonstreze valoarea compozitiilor proprii.

Componenta Directory:
Achi (solist vocal, chitara)
Stefan Constantinescu (chitara)
Robert Voicu (bass)
Bogdan Gherasim (tobe)
Facebook-ul trupei

Secret Society s-a infiintat in primavara lui 2010 si de atunci a sustinut concerte in cateva dintre cele mai importante cluburi bucurestene. Formatia a participat si la prima editie a Trofeului Club A. Genul abordat este un hard rock clasic, influentat de Deep Purple, Pink Floyd, Europe sau Bon Jovi. In prezent Secret Society lucreaza la primul album.

Componenta Secret Society:
Andrei Manea (solist vocal, chitara)
Vlad Muresan (chitara)
Catalin Ungureanu (bass, backing vocals)
Victor „Rammy” Vrabete (tobe)
Vali Brabete (sunet)
Facebook-ul trupei

Ten Times Treason si-a inceput activitatea in toamna lui 2012, fondatorii sai fiind fosti componenti ai grupurilor Skin For My Eyes si Trupa Fara Nume. Stilul abordat este definit ca “melodic metal”. Dupa repetitii intense si o prima imprimare demo, Ten Times Treason este gata sa faca o figura frumoasa pe scena Trofeului Club A.

Componenta Ten Times Treason:
Mihai Cosmescu (solist vocal)
Andrei Grigore (chitara)
Alexandru Pausescu (chitara)
Gabriel “Eni” Stan (bass)
Alin David (tobe)
Facebook-ul trupei

Pana in prezent, la Trofeul Club A au intrat in competitie 26 de trupe dintre cele 50 inscrise. Iata primele cinci trupe in clasamentul la zi, stabilit pe baza punctajului acordat de juriu:

1. AGORA 404 puncte; 2. Get Beget 395; 3. Wilder 377; 4. The Eyes Have It 353;5. 9,7 Richter 372.
In concursul de creatie au fost interpretate pana acum 78 de piese, cate trei de la fiecare trupa. Aceasta este ordinea primelor cinci cantece, desemnata prin cumularea optiunilor juriului cu cele ale publicului:

1. Assasins – 9,7 RICHTER 280 puncte; 2. Nimic nu mai conteaza – THE EYES HAVE IT; 3. Vreau solutii – AGORA 270; 4. Noua – MAGNUM OPUS 257; 5. Altfel – AGORA 252.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*