Trooper – interviu despre festivalul Top T Buzau

901 vizualizări

Interviu realizat de Tolea Postovei (Top T Buzau)

În cei peste 20 de ani de activitate, Trooper a lansat opt albume de studio, un box set, o carte si un DVD, a cântat pentru mai mult de 600.000 de oameni în peste 700 de concerte, a colaborat cu Blaze Bayley şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Judas Priest,Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Prodigy etc

…iar de vreo 5 ori a fost la Top T Buzau, unde revine in 2017 ca o compensare pentru absenta de la editia precedenta.

Cum si cand ati auzit de Top T? Ati fost prezenti la festivalul Top T? Aveti vreo amintire anume? 

Noi, Trooper, suntem din Targoviste. Stiam de Top T de la baietii din Chrom Dioxid, care au si castigat candva prin anii ’90. Cand am pornit noi formatia era un mare vis sa ajungem pe scena festivalului. Ca sa revin la intrebare, de la Chrom Dioxid am auzit. Apoi am urmarit totul constant in revistele momentului – Rocker, Pop, Rock & Show etc. Eram prea mici sa plecam din orasul nostru, insa eram la curent cu tot ce se intampla in cadrul festivalului.

Ce credeti ca inseamna top t in istoria sau evolutia scenei rock din Romania? Aveti ceva sa transmiteti publicului sau organizatorilor?

Cu siguranta Top T reprezinta o parte importanta din istoria rock-ului romanesc. De aici au pornit zeci de gasti, pe aici au trecut toate formatiile mari ale tarii. Este important ca lumea sa nu uite. Publicul care in toti acesti ani a ramas fidel festivalui merita toate aplauzele noastre… si toata munca noastra. Iar organizatorii care au rezistat pe baricade sunt niste eroi culturali. Poate inca nu constientizeaza asta.

Cum ati vedea un format nou al festivalului Top T din 2018? 

Noul este adus de trupe si de public. In rest, nu vreau sa vad cum rock-ul devine o moda. Sau cum cauta modernizari fortate. Rock-ul stie singur cum sa se transforme atunci cand este cazul.

 Cum apreciati scena rock din Romania? Ce nume vi se par atractive momentan pe scena rock autohtona? 

Pentru prima oara dupa multi ani scena rock a reusit in ultima perioada sa scoata in fata o serie de gasti noi – Stonelight, Between Colours, Alex and the fat penguins… multe! Avem trupe! Nu avem cluburi, in schimb! Nu avem interes din partea multor organizatori! Nu avem… alte treburi. Insa gasti bune exista!

Ce parere aveti despre trupele „tribute” si despre concertele unde nu se plateste bilet? 

Trupele tribut au facut o alegere si nu pot sa nu o respect. Daca asta ii face fericiti… cum sa stau eu in fata fericirii lor? Concertele fara bilet vor ucide insa intr-o zi „industria”. Dar sunt imposibil de oprit astfel de evenimente…

Puneti-va  o intrebare pe care  nu am pus-o si raspundeti la ea. 

Am sa pun o intrebare simpla: de ce este atat de scindata scena rock? De ce exista atata ura si atatea „bisericute”? De ce nu avem loc unii de altii? De ce cautam sa omoram un lucru atat de special cum este aceasta muzica rock? Si acum voi raspunde: Habar nu am! Eu nu pot sa inteleg prostia si rautatea. Sper ca totul sa revina la normal intr-o zi. Nu stiu daca mai este posibil, insa nimic nu ma opreste sa sper. Exact cum se intampla cu incalzirea globala. Nu stiu daca putem sa o stopam. Insa am sa sper pana in ultima clipa.

Care este originea numelui trupei voastre? Cine a fost cu ideea si cand?

Iron Maiden este sursa. Cand am stabilit sa ne alegem un nume nou am facut o lista cu 20 de variante. Balaurul a venit cu Trooper. Am votat toti varianta lui. Si asa a ramas de 22 de ani. Restul este istorie.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*