Ultimele detalii legate de Klausenburg Metal Gathering

468 vizualizări

Klausenburg Metal Gathering este un proiect Nomad Events, conceput sub forma unui eveniment pe termen lung, care are ca scop aducerea pe scena metalului din Cluj atât formații cu nume mari din Europa, cât și formații care sunt încă la începuturi, dar cu un sound deosebit.

Prima ediţie a evenimentului va avea loc vineri, 17 noiembrie, în clubul /Form Space din Cluj-Napoca. Headliner-ul serii este PRIMORDIAL, celebra trupă irlandeză de celtic black metal/pagan metal cu peste 30 de ani de activitate și nu mai puțin de 9 albume de studio. Cu o prezență scenică impresionantă, trupa Primordial promite publicului transilvănean un concert de zile mari cu un setlist cuprinzător, care să satisfacă toate preferințele celor prezenți în sală.

În acest moment, se pot găsi bilete online la prețul de 70 de lei, urmând ca în seara de 17 noiembrie prețul să crească la 80 de lei, în limita stocului disponibil.

Line-up-ul se deschide cu Primordial, headlinerii festivalului, o trupă de pagan metal (autointitulat primordial metal), din Dublin, Irlanda. Fondată în 1987 ca trupă de coveruri, Primordial a avut mai mulţi vocali. În momentul în care A.A. Nemtheanga s-a alăturat grupului, aceștia au înregistrat primul demo, în 1993, Dark Romanticism. Acesta a fost vândut în peste o mie de copii, iar Primordial s-a trezit în fruntea celui de-al doilea val al mişcării black metal.

Cu un mix letal de doom şi death, împreună cu nişte elemente de muzică folk irlandeză tradiţională, trupa a lansat albumul de debut, Imrama, via Cacophonuous Records, în 1995. Următoarele albume, A Journey’s End (1998), Spirit the Earth Aflame (2001), Storm Before Calm (2002) şi The Gathering Wilderness (2005), au adus influenţele celtice mult mai pregnant în muzica acestora. Lansat în 2007, The Nameless Dead a fost înregistrat doar cu echipament analogic, iar rezultatul a fost cel mai brut şi mai spontan sunet până atunci. Au urmat Redemption at the Puritan’s Hand, în 2011, mult lăudatul Where Greater Men Have Fallen, în 2014, şi albumul live Gods to the Godless în 2016.

După ce au deschis de curând pentru Children of Bodom, suedezii de la NOX VORAGO vin la Cluj-Napoca dornici să prezinte ambițiosul lor concept muzical inspirat din toată gama muzicii metal, de la elemente de prog și death metal la symphonic și black metal.

Seara va fi deschisă de DESECRATE, formație italiană de death metal cu un sound unic și inovativ conferit de combinația de pian și riff-uri agresive, care vor veni pentru prima oară pe scena Clujului.

EUFOBIA, formație death metal din Bulgaria, cu care ne-am mai văzut de câteva ori pe scena din Cluj-Napoca, va deschide seara.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*