Veil of Maya la Bucharest Metal Nights

288 vizualizări

Atentiune! In data de marti (9 iulie), cei care au prin portofel metal, circa 15-25 de lei, sunt asteptati in clubul Fabrica (str. 11 iunie, nr 50) pentru un adevarat tur de forta hard rock: metalcore, hardcore, posthardcore, deathcore si alte genuri muzicale terminate in “core”.

Marti, in Club Fabrica, va fi ceea ce se cheama “Bucharest Metal Nights”, editia cu numarul 11. Vedetele serii vor fi americanii de la Veil of Maya, o premiera absoluta pentru Romania, una din trupele etalon ale scenei deathcore/ death metal contemporane, pionieri ai subgenului djent metal. Alaturi de Veil of Maya vor mai urca pe scena marti seara trei trupe romanesti din domeniul deathcore si post-hardcore: Negative Core Project, Deadeye Dick si Breathlast.

Evenimentul de marti este organizat de Mighty Owl Productions in colaborare cu Fabrica Urban Resort.

Data si ora: marti (9 iulie)
Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50)
Main band: Veil of Maya (US)
Invitati: Negative Core Project, Deadeye Dick si Breathlast
Pret: 25 RON (iabilet.ro, metalhead.ro) si 40 RON in ziua concertului
Facebook: evenimentul “Bucharest Metal Nights”
———————————————————-
Veil of Maya

O premiera absoluta pentru Romania, Veil Of Maya este una din trupele etalon ale scenei deathcore/death metal contemporane, considerati pionieri ai subgenului djent. Este pentru prima data cand Romania are parte de o formatie prezenta in catalogul Sumerian Records, probabil cel mai important label al genului amintit mai sus.

Veil Of Maya a luat nastere in 2004 si a lansat pana in prezent patru albume, cel din urma fiind compus impreuna cu Misha ‘Bulb’ Mansoor, chitaristul formatiei Periphery.

Grupul american a capatat rapid notorietate in scena metal prin abordarea nonconventionala a structurilor muzicale, a ritmurilor poliritmice, tehnica desavarsita, transformand acest nume intr-unul din liderii scenei contemporane.

Veil Of Maya a strabatut intreaga lume alaturi de nume de top precum Suicide Silence, Lamb Of God, Parkway Drive, Machine Head, The Faceless sau Born Of Osiris.

Numele “Veil Of Maya” este inspirat din piesa cu acelasi nume semnat de Cynic.

Negative Core Project

Filip „Flip” Brunet -vocals
Gabriel „Gabi” Dima – drums
Tudor ” Bulan” Scanteie- guitar
Mihai DINCA – guitar
Alex Nichiforof – bass

Genul abordat: groove / deathcore
Trupa infiintata in Bucuresti, NCP s-a numit initial Tarantula si a abordat diferite genuri, de laold school trash la groove-death metal. Primul album “Spread the Disease” a aparut in 2012 (Free listen pe SoundCloud).

Deadeye Dick

Genul abordat: progressive / death core
Exponent al scenei core, muzica Deadeye Dick este in realitate o imbinare de sonoritati ce pornesc de la deathcore si ajung pana la idei progresive si structuri complexe death metal. Formatia are si ea la activ un disc full-length, promovat prin aparitii in toata tara. 2013 este insa anul in care Deadeye Dick revine in forta pe scena din Romania.

Breathelast

Genul abordat: metalcore / post-hardcore
Una din cele mai active formatii ale noului val, Breathelast pare o forta de neoprit cand vine vorba de concerte si studio. Aflati in preajma lansarii unui nou material, Breathelast au reusit sa sustina un turneu national de proportii care dovedeste valoarea acestui nume pe scena metal din Romania.

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*