Within Temptation – Paradise (What About Us)

218 vizualizări

Noul EP al formatiei WITHIN TEMPTATION gazduieste o surpriza incantatoare pentru fanii metalului simfonic. Este vorba despre colaborarea trupei olandeze cu nimeni alta decat iubita Tarja Turunen, considerata regina acestui gen de muzica.

Fosta solista a legendarei Nightwish a acceptat sa inregistreze o piesa impreuna cu colegii de breasla de la WT. Cantecul se numeste „Paradise (What About Us)” si este un hit simfonic destul de previzibil.

Desi duetul in sine e ceva neasteptat si mult dorit de admiratorii celor doua soliste – Tarja si Sharon – el este special doar prin prisma colaborarii muzicienelor. Din punct de vedere strict muzical – compozitional, melodic si liric – piesa nu iese in evidenta.

In ceea ce priveste stilul Within Temptation, foarte dezbatut in ultimii ani, formatia pare sa isi fi gasit in sfarsit echilibrul. Nu mai intalnim excesele pop/ electronice de pe materialele precedente, dar WT nici nu se intoarce la zilele de inceput.

Comparativ cu primele materiale, EP-ul „Paradise” suna ca o succesiune mai naturala in istoria trupei decat „The Unforgiving”. Probabil cea mai reusita melodie de pe disc este „Silver Moonlight” care contine growl-uri si niste carlige care o fac foarte „catchy”.

„Dog Days” si „Let Us Burn” sunt piese bune, dar nu exceptionale. Melodiile de pe „Paradise” functioneaza mai mult ca „mostra” a noului LP la care lucreaza trupa decat ca si compozitii independente.

Pe fanii mai vechi, EP-ul ii va face sa rasufle usurati deoarece reprezinta, oarecum, o intoarcere la radacini. Cu toate acestea, momentan el nu iese in evidenta ca un material „revolutionar” sau iesit din comun.

Tracklisting:

Paradise
Let Us Burn
Silver Moonlight
Dog Days


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*