Biletele achiziţionate pentru spectacole amânate – refolosite pentru alte evenimente culturale

Agerpres - Raluca Turcan
Agerpres - Raluca Turcan
1.606 vizualizări

Comunicat extras de pe Agerpres.ro
Guvernul a decis că biletele achiziţionate pentru spectacole care nu au mai putut fi ţinute din cauza pandemiei COVID-19 vor putea fi refolosite pentru show-urile reprogramate sau pentru alte evenimente culturale, a anunţat, joi, vicepremierul Raluca Turcan.


Turcan a mai anunţat că cei care activează în industria de evenimente vor putea plăti impozitele în momentul realizării veniturilor.

„Industria de spectacole a fost foarte grav afectată de această criză sanitară şi am introdus o serie de reglementări menite să o susţină. Am instituit în felul acesta posibilitatea refolosirii biletelor deja achiziţionate şi transformarea acestora pentru acelaşi spectacol amânat pentru altă dată sau, în cazul în care nu mai este posibilă amânarea spectacolului, pe bază de vouchere, pentru alte evenimente culturale organizate de către cei care au vândut aceste bilete”, a precizat Turcan după şedinţa de guvern.

Ea a adăugat că, dacă pe parcursul unui an aceste bilete nu au putut fi folosite, atunci se va realiza o returnare a banilor celor care le-au achiziţionat.

„De asemenea, pentru veniturile impozabile obţinute de cei care activează în industria de evenimente, acestea vor fi plătite la momentul realizării veniturilor. Sunt măsuri care au fost luate în toate ţările europene, sprijină ţinţit domeniul cultural”, a adăugat Turcan. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, imagine: Guvernul României, redactare video: Sergiu Olteanu, montaj: Andrei Cârlan, editor online: Ady Ivaşcu)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*